Mar 2, 2016

Pita sa jabukama

Pita sa jabukama
Jako jednostavna i veoma ukusna pita; za onda kad zbog obaveza nemate puno vremena ili kad vam stižu gosti.

Količina: 12 serviranja

Vreme pripreme: 60 minuta

Sastojci:
4 jabuke srednje veličine
50 gr suvog grožđa
2 pakovanja gotovog lisnatog testa
3 kašike šećera
1 vanila
1/2 kašičice cimeta
1 kašika gustina
1 šolja vode
1 jaja za premazivanje



Za voćni fil koji se prvi sprema, očistiti jabuke i iseći na sitne kockice i zajedno sa grožđem, šećerom, cimetom, vanilom i vodom staviti u šerpu na umerenu vatru da kuva. Kada ostane manje od pola tečnosti, dodati gustin prethodno otopljen sa jednom kašikom vode i zgusnuti fil. Ostaviti na stranu da se ohladi oko 30 minuta.

Pošto se fil ohladio, razvijte lisnato testo, isecite i filujte kao na slici. Iskoristite jaje za premazivanje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni.

Ako želite, možete prema uputstvu pripremiti Dr. Oetker vanila preliv za kolače i saipati preko parčeta pite prilikom služenja.

Uživajte u ukusu!

No comments:

Post a Comment