![]() |
| Pita sa jabukama |
Količina: 12 serviranja
Vreme pripreme: 60 minuta
Sastojci:
4 jabuke srednje veličine
50 gr suvog grožđa
2 pakovanja gotovog lisnatog testa
3 kašike šećera
1 vanila
1/2 kašičice cimeta
1 kašika gustina
1 šolja vode
1 jaja za premazivanje
Za voćni fil koji se prvi sprema, očistiti jabuke i iseći na sitne kockice i zajedno sa grožđem, šećerom, cimetom, vanilom i vodom staviti u šerpu na umerenu vatru da kuva. Kada ostane manje od pola tečnosti, dodati gustin prethodno otopljen sa jednom kašikom vode i zgusnuti fil. Ostaviti na stranu da se ohladi oko 30 minuta.
Pošto se fil ohladio, razvijte lisnato testo, isecite i filujte kao na slici. Iskoristite jaje za premazivanje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni.
Ako želite, možete prema uputstvu pripremiti Dr. Oetker vanila preliv za kolače i saipati preko parčeta pite prilikom služenja.
Uživajte u ukusu!


No comments:
Post a Comment