![]() |
| Slatki belgijski vafli |
za pravljenje vafla sa modlom koja mi se najviše dopada. Različiti recepti se mogu naći na brojnim sajtovima, a ja sam svom ukusu prilagodila jedan koji ovde prenosim. Vafli i sutradan ostaju penasti i mekani.
Vreme za pripremu testa: 15 minuta
Količina: 16 komada
Sastojci:
8 punih kašika brašna
200 ml mleka
100 ml gušćeg jogurta
2 kašike šećera
1 kesica suvog kvasca
2 jaja
80 gr istopljenog putera
malo soli
vanila (štapić ili pakovanje burbon vanile)
ako pravite čokoladne vafle:
1 kašika kakaa
Za dekorisanje: sveže voće, šećer u praho, javorov sirup ili drugi voćni prelivi, čokolada itd.
U dubljoj posudi pomešajte sve sastojke osim putera, koji ćete dodatni poslednji, na kraju, kada ste već dobili ujednačenu smesu. Pošto dodate i puter, ostavite smesu da odstoji neko vreme, taman dok vam se ne zagreje aparat za vafle.
Vafle pecite uobičajeno u aparatu, dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Pazite na količinu koju sipate u modle, da vam testo tokom pečenja ne bi curilo. Kako biste omogućili vaflima da fino narastu, nemojte zatvarati poklopac aparata, već samo spustite pokopac.
Za čokoladne vafle u testo dodajte i kakao.
Poigrajte se prilikom dekorisanja i uživajte u ukusu. Prijatno!

No comments:
Post a Comment