![]() |
| Grilovani kukuruz sa slaninom |
Količina: za 2 osobe
Vreme pripreme: 10 + 60 minuta
Sastojci:
2 klipa kukuruza
4 šnite tanko sečene slanine
so
biber
4 veća komada alu folije
za pečenje gril tiganj
Za pripremu koja je vrle jednjostavna, ne biste trebali utrošiti više od 10 minuta. Ja sam oba klipa kukuruza prepolovila, a onda posolila i pobiberila po ukusu. Vodite računa da ne stavite previše soli, jer je slanina sa kojom će se kukuruz peći takođe slana.
Nakon toga svaki komad kukuruza uvijte sa jednom šnitom slanine. Ako želite, možete ostaviti klip kukuruza čitav, pa ga uviti sa 2 šnite slanine ili čak 3 ako je u pitanju veći klip. Kada to završite, zavijte kukuruz sa slaninom u alu foliju i stegnite sa oba kraja. Na umerenoj temperaturi, na gril tiganju pecite oko 60 minuta, povremeno okrećući kukuruz.
Ja sam koristila drvene štapiće koji se zabodu u kukuruz, pa je okretanje u tiganju mnogo lakše.
Pošto završite, lagano odstranite foliju, napravite par fotografija i uživajte u neobičnom spoju ukusa. Fotografije kasnije podelite sa svojim prijateljima!
Prijatno!

No comments:
Post a Comment