![]() |
| Orange cake |
Vreme: 15 priprema + 50 minuta pečenje
Količina: 12 porcija
Sastojci:
1 velika pomorandža
3 jaja
180 gr istopljenog putera
1,5 šolja brašna
3 kašike šećera
1 prašak za pecivo
štapić vanile
Puter i brašno za kalup
Celu pomorandžu držite u ključaloj vodi 5 minuta i zatim je izradite u blenderu, zajedno sa korom. Nije neophodno kuvati celu pomorandžu, ali se tako dobija intenzivniji ukus. U veću posudu mikserom pomešajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu masu, a zatim sipajte u četvrtasti kalup koji ste prethodno namazali puterom i posuli brašnom.
Sipajte dobijenu smesu u kalup i pecite u rerni na 200 stepeni 50 minuta. Ostavite da se ohladi i uživajte u ukusu ovog sočnog kolača!
_20141209145524135.jpg)
No comments:
Post a Comment