Voćni sosovi su često idealan dodatak uz meso, mada se većini ljudi koje poznajem ova kombinacija čini čudnom, ali jednom kad probate, uverićete se da je odlična i često ćete joj se vraćati. Sos je veoma jednostavan za pripremu i ne iziskuje puno vremena.Vreme pripreme: 15 minuta
Količina: 4 serviranja
Sastojci:
100 gr svežih brusnica
2 kašike šećera
1 dl vode + 1 kašika
1 kašika gustina
U šerpicu sipajte vodu, brusnice i šećer i kuvajte dok ne počne da vri smesa. U činiji pripremite jednu kašiku gustina sa malo vode i dodajte u sos da bi dobio finu gustinu. Dok se sos kuva, lagano ga mešajte, jer želite da brusnice ostanu u komadu, a ne da se raspadnu prilikom kuvanja. Probajte dok se još kuva, jer se može desiti da za vaš ukus sos bude suviše kiseo, te dodajte još šećera ukoliko mislite da je potrebno. Kada se sos zgusnuo - završili ste. Sos sjajno ide uz ćufte ili pohovanu piletinu i pire krompir. Uživajte!
No comments:
Post a Comment