17 gr kristal šećera
60 gr šećera u prahu
30 gr badema, sitno mlevenog
prehrambene boje po želji
malo soli
Od jednog belanceta ja dobijem 10 gotovih kolačića, tako da za veću količinu i različite boje srazmerno uvećavam potrebne sastojke.
Najpre uključite rernu da se zagreje na 140 stepeni. Stavite u činiju belance i mutite mikserom dok ne budu sasvim čvrsta (oko 2 minuta), dodajte kristal šećer, prstohvat soli i boju po želji, pa nastavite da mutite mikserom još 10-20 sekundi.
Sada pažljivo dodajte šećer u prahu i bademe. Najbolje je da ih dodajete kroz sito, kako biste razbili grudice šećere i kako bi krupniji komadići badema, koji kroz sito ne mogu da prođu, ostali. To lagano izmešajte drvenom ili silikonskom spatulom. Smesa treba da bude fino ujednačena. Trebaće vam do 30 pokreta - više od toga rizikujete da smesa postane previše tečna, pa će se razliti prilikom pečenja ili suprotno - previše čvrsta te će ispucati.
Smesu sipajte u kesu za ukrašavanje i istiskajte na papir za pečenje, veličine do 3 cm u prečniku, vodeći računa da ostavite najmanje 1 cm razmaka između. Pecite 20 minuta u rerni. Čim izvadite napolje, izvucite papir iz pleha i stavite na ravnu površinu da se hladi i moći ćete da ih odvojite od papira već posle minut-dva.
Sada nanesite fil po želji i uživajte u ukusu.

No comments:
Post a Comment