May 9, 2015

Nasuvo sa krompirom

Nasuvo sa krompirom
Evo jedan sasvim običan recept, za jedno neobično jelo. Kod nas u kući je ovo često bilo na meniju, a baka je umela da napravi izuzetno ukusne domaće rezance. Kad predjelo, obično bi bila poslužena neka čorbica, recimo od paradajza.

Vreme pripreme: 45 minuta

Količina: za 4 osobe


Sastojci:

500 gr domaćih rezanaca
4 veća krompira
2 glavice crnog luka
1 češanj belog luka
crvena paprika
so
ulje


Najpre se očisti krompir, iseče na kockice i stavi da se kuva u posoljenoj vodi. Za to vreme drugu šerpu pripremite za kuvanje rezanca. Ja sam ovog puta, u nedostatku vremena da sama napravim, kupila domaće rezance, napravljene od 5 jaja. Ako ste vešti, možete rezance sami napraviti ili kao ja kupiti od vašeg prodavca od poverenja.

Domaći rezanci se kuvaju u posoljenoj, ključaloj vodi, 8-10 minuta. Uporedo sa tim, na tiganju propržite sitno seckani luk sa dodatkom ulja toliko da luk fino omekša, a zatim u njega dodajte pola kašičice slatke crvene tucane paprike, te pržite još jedan minut. Ukoliko preterate sa prženjem, može se desiti da luk bude gorkog ukusa.

Kada je krompir skuvan, iscedite vodu i propasirajte ga, viljuškom najlakše. Dodajte luk sa paprikom, proceđene rezance i so po ukusu, pa lagano izmešajte. I to je sve. Poslužite da se jede tako toplo. Uživajte!

No comments:

Post a Comment