![]() |
| Filovani mafini sa jagodama |
Vreme pripreme: 2 sata
Količina: 12 komada
Sastojci:
Za mafine:
150 gr mlevenih badema
1 šolja brašna (2,5 dl)
1 šolja jogurta
1/4 šolje mleka
4 kašike šećera
2 jaja
50 gr omekšalog putera
1 prašak za pecivo
malo soli
listići badema i/ili seckani pistaći za posipanje
Za filovanje:
1 puding od vanile
500 ml mleka
2 kašike šećera
2 kesice šlaga (80 gr)
250 gr jagoda
Još potrebno:
kalup za mafine
12 papirnih korpica
Pustite puter da omekša na sobnoj temperaturi ili ga kratko stavite u mikrotalasnu, a rernu uključite na 200 stepeni da se zagreje. U jednu veću posudu stavite brašno, mlevene bademe, so, šećer i prašak za pecivo, a u drugu posudu mikserom izmutite jaja sa puterom, pa u to izmešajte jogurt i mleko. Sada jednostavno sve to prespite u drugu posudu gde su vam "suvi" sastojci i izmutite mikserom dok više ne bude grudvica i vaša smesa za mafine je spremna.Stavite u kalup papirne korpice i napunite ih do vrha. Smesa koju ste dobili će biti sasvim dovoljna da napuni jedan kalup. Sad pospise mafine listićima badema ili seckanim pistaćima i stavite kalup u rernu na 200 stepeni, neka se mafini peku 30 minuta.
Dok se mafini peku, skuvajte puding od vanile sa pola litre mleka po uobičajenoj proceduri. Ostavite po strani. Pošto su mafini pečeni, izvadite ih iz rerne i iz kalupa i ostavite najmanje 30 minuta da se hlade.
Ako vam se puding dovoljno rashladio, sipajte u njega šlag prah i umutite mikserom dok smesa ne postane pomalo penasta. Sa mafina poskidajte papirne korpice i nožem ih prerežite na pola. Vodite računa da je nož dovoljno oštar kako vam se mafini ne bi mrvili ili raspali. Sad donji deo filujte vanila kremom i poređajte seckane jagode. Na gornji deo mafina nanesite takođe malo krema kako bi se lakše "zalepio" i stavite ga preko jagoda. Voila! Uživajte!


No comments:
Post a Comment