Vreme: 1 h 40 min (60 + 20 minuta za pripremu; 20 minuta pečenje)Količina: 20 komada
Sastojci:
3 veće jabuke
600 gr gotovog lisnatog testa
1 kašičica cimeta (ili po ukusu)
3 kašike šećera
šećer u prahu za posipanje
Peče se u plehu, na masnom papiru ili u kalupima za mafine
Jabuke najpre očistiti, preseći na pola, pa iseći na tanke kriške. Staviti u posudu, dodati cimet i šećer, naliti vodom i 5-7 minuta kuvati u mikrotalasnoj pećnici na 700W. Kada je gotovo, izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Jabuke ostavite sa strane, neka se ohlade. Lisnato testo isecite na trake dužine 20cm, širine 5cm. Ovo može zavisiti i od dimenzija gotovog listanog testa koje ste kupili u radnji. Ja sam imala 2 pakovanja od po 300 gr. Ukoliko želite veće ružice, isecite duže trake. Kriške ređajte na gornjoj polovini svake trake, kao što je prikazano na slici. Za dužinu od 20 cm, dovoljno je 5 do 6 kriški. Sad pažljivo urolajte testo. Ako su vam jabuke fino omekšale, nećete imati problema sa rolanjem i kriške vam se neće lomiti.
Zatvorite sa donje strane ružicu i ređati u pleh na papir za pečenje. Ukoliko želite, možete ružice staviti u korpice za mafine, radi lakšeg rukovanja. Možete ih peći i u kalupima za mafine.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, 20 minuta. Pošto je sa pečenjem gotovo, ostavite ružice da se ohlade. Pre služenja, pospite ih šećerom u prahu. Prijatno!




No comments:
Post a Comment