![]() |
| Losos sa prelivom od meda i senf |
Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci:
500 gr lososa
500 gr krompira
limun
dižon senf
med
soja sos
crni luk
biber
so
vlašac
maslinovo ulje
Losos iseći na manje komade, vrlo malo posoliti sa morskom soli, pa staviti na aluminijumsku foliju. Nakapati nekoliko kapi ulja, malo soka od limuna i staviti preko ribe kolutove crnog luka. Zapakovati sve to u foliju i poređati u vatrostalni pekač. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni, oko 20 minuta. Zatim izvaditi iz rerne i otpakovati foliju, te vratiti u rernu da se peče još 10 minuta.
Za vreme dok je losos u rerni, oljuštiti krompire i iseći na kocke, te kuvati u slanoj vodi 20 minuta. Preliv za ribu pripremiti od 2 kašike dižon senfa, 2 kašike meda, 1 kašike soja sosa i malo sveže mlevenog crnog bibera.
Kada je losos gotov, poslužiti sa barenim krompirom i prelivom.
Prijatno!

No comments:
Post a Comment