Jul 1, 2014

Svinjetina sa jabukama i šljivama

Svinjetina sa jabukama i šljivama
Količina: za 2 osobe

Vreme pripreme: 45 minuta

Sastojci:
4 svinjska kotleta
1 jabuka
200 gr suvih šljiva
soja sos
vinsko sirće
morska so
biber
ulje

Na zagrejani tiganj sipati malo ulja i pržiti kotlete, koje ste prethodno posolili i pobiberili prema ukusu, minut do dva sa obe strane, pa izvaditi iz tiganja i uviti u aluminujumsku foliju da bi se sačuvala toplota.
Ja koristim biber u zrnu koji meljem direktno na meso, jer tako biber ima intenzivniji ukus i miris.


Zatim u isti tiganj u soku koji je preostao od prženja dodati jabuku isečenu na kockice, suve šljive i 2 kašike soja sosa, 1 kašiku sirćeta, pa ostaviti da se krčka par minuta kako bi se voće malo opustilo. U to onda vratiti kotlete i nastaviti krčkanje još neko vreme dok meso ne bude fino pečeno.


Može se poslužiti, recimo, sa prilogom od pirinča, mada sam ja u konkretnom slučaju napravila krokete od krompira.

Uživajte!

No comments:

Post a Comment