![]() |
| Svinjetina sa jabukama i šljivama |
Količina: za 2 osobe
Vreme pripreme: 45 minuta
Sastojci:
4 svinjska kotleta
1 jabuka
200 gr suvih šljiva
soja sos
vinsko sirće
morska so
biber
ulje
4 svinjska kotleta
1 jabuka
200 gr suvih šljiva
soja sos
vinsko sirće
morska so
biber
ulje
Na zagrejani tiganj sipati malo ulja i pržiti kotlete, koje ste prethodno posolili i pobiberili prema ukusu, minut do dva sa obe strane, pa izvaditi iz tiganja i uviti u aluminujumsku foliju da bi se sačuvala toplota. Ja koristim biber u zrnu koji meljem direktno na meso, jer tako biber ima intenzivniji ukus i miris.
Zatim u isti tiganj
u soku koji je preostao od prženja dodati jabuku isečenu na kockice, suve
šljive i 2 kašike soja sosa, 1 kašiku sirćeta, pa ostaviti da se krčka par minuta kako bi se voće
malo opustilo. U to onda vratiti kotlete i nastaviti krčkanje još neko vreme
dok meso ne bude fino pečeno.
Može se poslužiti, recimo, sa prilogom od pirinča, mada sam ja u
konkretnom slučaju napravila krokete od krompira.
Uživajte!

No comments:
Post a Comment