![]() |
| Tarte flambée |
Količina: 4 osobe
Vreme pripreme: 30 minuta
Idealno, testo bi bilo napravljeno prethodnog dana i ostavljeno u frižideru umotano u foliju, tako da taj deo nije uračunat u vreme pripreme.
Sastojci:
crème fraîche
krem sir
dimljena ćuretina
crne masline
velika glavica crnog luka
200 gr brašna, plus za posipanje
3 kašike ulja (suncokretovo ili od uljane repice)
100 ml vode
so
biber
Testo je, kao što sam već rekla, najbolje pripremiti ranije i pustiti da prenoći u frižideru. Testo ćemo jednostavno napraviti od brašna, pola kašičice soli, 3 kašike ulja i 100 ml vode, te sve sastojke mešati dok testo ne postane glatko. Ono se razvija veoma tanko, kako bi nakon pečenja bilo hrskavo.
Testo razvijte u plehu i jednako preko njega razmažite crème fraîche, stavite sir, luk koji ste isekli na tanke kolutove, komadiće dimljene ćuretine i masline, pospite sveže mlevenim biberom. Možete koristiti nešto od začinskog bilja za posipanje. Stavite da se peče u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 250 stepeni, 15-20 minuta. Voila!
Idealno je ako se jede vruće!

No comments:
Post a Comment